Tilbage
Kyllingefrikadeller på æbleskivepande
Kyllingefrikadeller på æbleskivepande
Kyllingefrikadeller på æbleskivepande
Kyllingefrikadeller på æbleskivepande

Kyllingefrikadeller på æbleskivepande

Tilberedningstid : 50 Minutter
4 personer
De smukkeste kyllingefrikadeller! Sprød overflade og saftige i midten!

Ingredienser

  • 250 g. hakket kylling
  • En håndfuld frisk mynte
  • En håndfuld frisk koriander
  • Et fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 0,5 dl mælk
  • 1,5 spk. mel
  • 1 æg
  • 100 gr. mannagryn, majsmel eller rugmel
  • Smør til stegning

Instruktioner

  1. Hak mynte og koriander fint.
  2. Hak løget meget fint.
  3. Steg løgene på en pande til de er blanke og bløde, men ikke brune.
  4. Riv hvidløg og ingefær.
  5. Bland kylling, mynte, koriander, hvidløg, ingefær, salt, peber, mælk, mel og æg sammen i en skål.
  6. Rør farsen i et par minutter, til den er samlet og jævn.
  7. Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet.
  8. Varm æbleskivepanden op til middelvarme (niveau 5 på en skala fra 1-9).
  9. Kom en lille klat smør på størrelse med en ært i hvert æbleskivehul.
  10. Med en ske formes farsen til en kugle på størrelse med en æbleskive.
  11. Rul farsen i mannagryn, majsmel eller rugmel og placer på æbleskivepanden.
  12. Gentag til panden er fyldt.
  13. Steg frikadellerne ca. 25 minutter middelhøj varme (niveau 6-7 på en skala fra 1-9).
  14. Vend jævnligt, så de ikke bliver brankede.
  15. Bliver dine frikadeller færdige på ydersiden før tid, kan du evt. bage dem færdig i ovnen. De bliver dog ikke helt så sprøde og gode.