Tilbage
Forårsruller med filodej
Forårsruller med filodej
Forårsruller med filodej
Forårsruller med filodej
Forårsruller med filodej

Forårsruller med filodej

Tilberedningstid : 50 Minutter
3-4 personer
Lækre sprøde forårsruller - på den sunde og fedtfattige måde

Ingredienser

  • 1 pakke filodej (120 g.)
  • 350 g. hakket oksekød
  • 350 g. hvidkål eller spidskål
  • 100 g. broccoli (kan udelades)
  • Et løg (ca. 100 g.)
  • 4 spk. soja
  • 1 spk. risvineddike (eller hvidvin)
  • Peber
  • NB: Ingen salt - det klarer sojaen

Instruktioner

  1. Tændt ovnen på 200 g.
  2. Hak løg, kål og broccoli fint.
  3. Kom olivenolie på en pande.
  4. Steg løget ved høj varme i 1-2 minutter under omrøring.
  5. Tilsæt kål og steg til kålen er glasklar.
  6. NB: Rør rundt hele tiden, så hverken løg eller kål bliver brun.
  7. Tilsæt broccoli og steg videre i et minut.
  8. Hæld grøntsagsblandingen over på en tallerken og tør panden af med lidt papir.
  9. Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt lidt ekstra olie.
  10. Steg kødet til det er gennemstegt.
  11. Kom grøntsagsblandingen tilbage på panden sammen med kødet.
  12. Tilsæt soja, risvineddike og peber.
  13. Steg til væsken er væk (Rør rundt under hele processen).
  14. Tag panden af blusset.
  15. ***
  16. Formning af forårsruller:
  17. Klip filodejen i passende stykker (ca. 12x12 cm.)
  18. Læg to stykker filodej oven på hinanden.
  19. Læg ca. 2 spsk. kødfars oven på filodejen.
  20. Fold højre og venstre side af filodejen ind over kødet (se billede).
  21. Dyp en finger i et glas vand og kør fingeren over kanten af dejen, så du lukker forårsrullen.
  22. Placer forårsrullen på en bageplade med bagepapir.
  23. Gentag processen til du har lavet alle forårsruller.
  24. Bag ved 200 g. i 10 minutter.
  25. Vend forårsrullerne.
  26. Bag i yderligere 5 minutter til forårsrullerne har fået en fin gylden farve.
  27. Forårsrullerne kan spises med det samme, eller de kan spises kolde på et senere tidspunkt.