Tilbage
Lynhurtig risotto (Trykkoger)
Lynhurtig risotto (Trykkoger)

Lynhurtig risotto (Trykkoger)

Tilberedningstid : 20 Minutter
2 personer
Perfekt risotto - hver gang! Men det kræver en trykkoger.

Ingredienser

  • 1 trykkoger
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stængel bladselleri (Du kan også bruge persillerod e.l.)
  • 6 champignoner (af den lille slags)
  • 1 tsk. safran (kan udelades)
  • ½ dl. tørrede svampe (kan udelades)
  • 250 g. risottoris
  • 6 dl. bouillon
  • 1 klat smør
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • 1 dl. frosne ærter
  • salt og peber
  • olie
  • Evt. persille til pynt

Instruktioner

  1. Du kan variere ingredienserne i opskriften efter smag og behov.
  2. Hak løget fint.
  3. Hak hvidløget fint.
  4. Skær gulerod, champignon og bladselleri i små tern.
  5. Kom lidt olie i bunden i trykkogeren og svits løget i et minut.
  6. Tilsæt ris og resten af grøntsagerne.
  7. Rør rundt, så det hele bliver godt svitset af.
  8. Tilsæt safran og bouillon.
  9. Knus de tørrede svampe i hånden og drys i gryden.
  10. Sæt låget på trykkogeren og bring i kog.
  11. Trykkog i præcist 7 minutter.
  12. Efter 7 minutter trykudlignes hurtigt.
  13. Tag låget af trykkogeren og kog videre, til der ikke er vand i gryden og risene har den rette konsistens. (de skal have bid, men ikke være hårde).
  14. Tilsæt ærter, parmesan, smør og smag til med salt og peber.
  15. Rør forsigtigt rundt til smør og parmesan er smeltet.
  16. Tag kogeren af blusset og lad det hele hvile et par minutter.
  17. Pynt evt. med lidt persille når du anretter.