Tilbage
Fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

Tilberedningstid : 50 Minutter
4 personer
Koster en krone, men smager af en million.

Ingredienser

  • 8 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 liter god hønsekødsbouillon (eller grøntsagsbouillon)
  • ½ liter hvidvin (kan erstattes af bouillon)
  • 1/4 tsk. friskrevet muskatnød
  • 8 laurbærblade
  • Eventuel tilsmagning med lidt hvidvinseddike - særligt hvis du ikke har brugt hvidvin.
  • Et godt brød - gerne bagt på surdej, men uden alt for store huller.
  • ca. 150 g. revet mozzarella
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær brødet i ca. 1½ cm. tykke skiver.
  3. Du skal bruge 2 stykker brød pr. portion.
  4. Sæt brødene i ovnen og lad dem riste, til de er helt tørre.
  5. Hak hvidløgene fint.
  6. Skær løgene i tynde halve ringe.
  7. Kom lidt olie i en gryde og steg løgene ved medium varme i ca. 5 minutter - rør rundt jævnligt.
  8. Tilsæt lidt hvidvin og lad løgene stege videre indtil hvidvinen er kogt ind.
  9. Tilsæt igen lidt hvidvin og steg til vinen er kogt ind.
  10. Tjek at løgene er bløde og har fået en lys brun farve - eller gentag med hvidvinen.
  11. Tilsæt bouillon, laurbærblade, hvidløg, resten af hvidvinen, muskat og smag til med salt op peber - og evt. eddike.
  12. Lad suppen småsimrer i 15-30 minutter.
  13. Fordel suppen i 4 ovnfaste skåle i portionsstørrelse. Lad suppen gå op til ca. 1 cm. under kanten.
  14. Læg en skive brød ned i suppen.
  15. Drys med ost.
  16. Læg et stykke brød over kanten på skålen og drys med mere ost.
  17. På den måde har du blødt brød i suppen og et sprødt brød på toppen.
  18. Sæt skålene i ovnen ved 200 g. til osten har fået en fin brun farve.