Tilbage
Kyllingesuppe med kokos

Kyllingesuppe med kokos

Tilberedningstid : 50 Minutter
4 personer
En sund og lækker suppe med masser af grønt

Ingredienser

  • 6 limeblade
  • Evt. frisk chili
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • En halv pose blandet grøntsager på frost, eller hvad du har i køleskabet af grønt
  • 200 g. champignoner
  • 1 rød peber
  • 1 grøn peber
  • 4 forårsløg
  • 8 cherrytomater
  • 1 lime
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 liter kyllingefond
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 stk kyllingefiletter

Instruktioner

  1. Følgende grøntsager hakkes groft (de skal alligevel blendes, så du behøver ikke være meget omhyggelig): 1 løg, 4 fed hvidløg, halvdelen af champignon (100 g.) og halvdelen af den røde og grønne peber (en halv af hver).
  2. Kom olie på en pande og svits løg til de er glasklare, tilsæt champignon og steg videre et par minutter.
  3. Tilsæt herefter hvidløg, rød og grøn peber og den halve pose frosne grøntsager (eller hvad du har som erstatning) og steg et par minutter.
  4. Hæld blandingen over i en gryde.
  5. Tilsæt en dåse flåede tomater og kyllingefond.
  6. Tilsæt evt. chili.
  7. Tag citrongræs, skær ½ cm af bund og top og giv stilken nogle bank med en kødhammer eller lignende. Det gør, at smagen bedre trænger ud i suppen.
  8. Tilsæt citrongræs, ingefær og limeblade til suppen. og lad det hele koge i en halv times tid (præcis tid er ikke så afgørende).
  9. Mens suppen simrer, skæres de friske grøntsager, der serveres sammen med suppen. Det er de resterende 100 g. champignon, den halve røde og grønne peber, forårsløg og tomat. Skær gerne peberen i lange tynde strimler, champignon i små både, tomater i kvarte og forårsløg i tynde ringe. Det giver den bedste tekstur i suppen.
  10. Dernæst skæres kyllingen i tynde skiver. Du skærer de tyndeste skiver, hvis kyllingen er halvfrossen, så brug gerne kyllingebryst fra fryseren.
  11. Når suppen har kogt en halv times tid skal den blendes. Men husk at tage citrongræs og limeblade op først. Blend suppen, og hæld den derefter gennem et dørslag, så du får en fin og cremet suppe.
  12. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og tilsæt kokosmælk.
  13. Smag til med salt, peber og limesaft.
  14. Kyllingen kan du enten komme direkte i suppen eller du kan stege den først. Steger du først får du en kraftigere smag af kylling.
  15. Tilsæt kyllingen (fersk eller stegt), og kog i 5 minutter.
  16. Fordel den halve røde og grønne peber, champignon, tomat og forårsløg i 4 store suppeskåle.
  17. Hæld suppe i skålene, og pynt evt. med friskhakkede krydderurter så som koriander eller thaibasilikum.