Tilbage
Thailandske kyllingefrikadeller
Thailandske kyllingefrikadeller
Thailandske kyllingefrikadeller

Thailandske kyllingefrikadeller

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Med et tydeligt thailandsk præg, er de her kyllingefrikadeller en af mine favoritter.

Ingredienser

  • 400 g. hakket kyllingekød
  • 100 g. rejer
  • 2 tsk. revet hvidløg
  • 1,5 spk. ristede sesamfrø (gerne sorte)
  • 2 forårsløg
  • 3 spk. soya
  • 2 æg
  • Peber
  • Smør til at stege
  • NB: ingen salt! soyaen giver nok salt til retten

Instruktioner

  1. Opskriften på farsen er den samme som til thaitoast med kylling.
  2. Rejerne hakkes groft.
  3. Forårsløget hakkes fint.
  4. Hvidløg rives.
  5. Sesamfrø ristes på en pande til de er varmet igennem.
  6. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør rundt til farsen har sat sig.
  7. tænd en pande på middelvarme (6-7 på en skala fra 1-9), tilsæt en god klat smør.
  8. Kom frikadellerne på panden ved at forme dem med en spiseske, så de cirka har samme størrelse som skeen.
  9. Steg frikadellerne i samlet 12 minutter - vend dem nogle gange, så du sikrer dig, at de ikke får for meget på en af siderne.