Tilbage
Hjemmelavet andepate
Hjemmelavet andepate

Hjemmelavet andepate

Tilberedningstid : 60 Minutter
4 personer
En lækker hjemmelavet andepate - lavet på trykkoger.

Ingredienser

  • 2 andebryster (erstat evt. det ene bryst med et lår)
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1/2 litter bouillon (and eller kylling)
  • 1 kvist frisk rosemarin
  • 1/2 tsk. tørret timian
  • 3 enebær
  • 1 dl. fløde
  • 2 blade husblas
  • Salt og peber
  • 2 tsk. portvin

Instruktioner

  1. Andebrystet brunes på en pande - tilsæt en lille klat smør under bruningen.
  2. Rødløg, hvidløg og gulerod hakkes groft.
  3. Giv enebær et bank med f.eks. en morter.
  4. Kom rødløg, hvidløg, gulerod, enebær, timian, rosemarin og bouillon i gryden (trykkogeren).
  5. Læg det brunede andebrystet i gryden - og hæld fedtet fra panden med.
  6. Trykkog i 45 minutter og benyt derefter øjeblikkelig trykudligning.
  7. Tag anden op, og med to gafler trevles kødet (jeg plejer at fjerne skindet først).
  8. Si fonden fra og gem den.
  9. Opblød husblas i lidt koldt vand.
  10. I en gryde varmes fløden forsigtigt op og husblas kommes i og smeltes.
  11. Hæld det trevlede andekød og fløden op i en blender og tilsæt 4-6 spk. af fonden.
  12. blend til du har en jævn masse.
  13. Smag til med salt, peber og portvin.
  14. Hæld op i en skål og stil på køl, så husblasen kan sætte sig.
  15. Anret gerne med ristet rugbrød og f.eks. havtorn og en æblekompot.