Tilbage
Rødkål, tomat og mozzarella (tapas)

Rødkål, tomat og mozzarella (tapas)

Tilberedningstid : 10 Minutter
4 personer
En genial lille ret - f.eks. et element i en lækker tapas.

Ingredienser

  • 150 gr. frisk rødkål
  • 3 tsk. hvidvinseddike
  • 16 cherrytomater
  • 125-150 gr. mozzarella. Det er bedst, hvis du køber en pakke med små mozzarellakugler (på størrelse med cherrytomater). Det går dog også med den almindelige størrelse.
  • 16-20 blade basilikum
  • salt og peber
  • Evt. en god balsamico eddike til at hælde over til sidst

Instruktioner

  1. Opskriftens størrelse er beregnet ud fra, at retten anvendes som en lille ret sammen med en række andre tapas-retter. Ønsker du at lave en større salat til 4 personer, kan du gange opskriften med 4.
  2. Skær rødkålen i tynde strimler.
  3. Kom rødkål i en frysepose og tilsæt hvidvinseddike og lidt salt og peber.
  4. Sæt i køleskabet og lad kålen marinere i mindst en time, og gerne længere (kan godt gøres 24 timer før).
  5. Skær cherrytomater i kvarte og vask basilikum.
  6. Når du anretter lægger du først rødkål, dernæst cherrytomater og til sidst mozzarella og basilikum.
  7. krydr med lidt salt op peber og gerne en god balsamico eddike.