Tilbage
Butter chicken

Butter chicken

Tilberedningstid : 45 Minutter
6 personer
Færre kalorier, men samme smag som på en indisk restaurant.

Ingredienser

  • 1,5 dl. neutral yoghurt
  • 60 g. mandler
  • 1,5 tsk chili pulver
  • 1 stort laurbærblad
  • 8 nelliker
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk garam masala
  • 5 hele grønne kardemommekapsler
  • 15 g. friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1,5 tsk salt
  • 800 g. kylling - f.eks. kyllingebryst
  • 50 g. smør
  • En spk. olie (smagsneutral - f.eks. majs)
  • 2 medium løg
  • 0,6 dl. fløde (kan udelades)
  • Evt. frisk korriander til pynt

Instruktioner

  1. Først laves marinaden til kødet.
  2. Blend de 60 gr. mandler (tilsæt evt. lidt yoghurt eller vædde fra tomatdåsen, hvis det kniber at få blendet mandlerne).
  3. Knus laurbærblad, kardemommekapsler og nelliker i en morter.
  4. Riv ingefær - du skal rive, så du har 15 gr. revet ingefær.
  5. Riv, pres eller hak hvidløg.
  6. Blend de flåede tomater.
  7. skær kyllingen i lige store stykker - ca. 3x3 cm.
  8. Hvis du forbereder retten i god tid, kan du blande mandler, yoghurt, chili, laurbærblad, kanel, garam masala, nelliker, ingefær, hvidløg, tomat og salt og lægge kyllingen i lagen og dæk til. Så kan du sætte på køl i op til 24 timer før du tilbereder. Men du kan også lave marinaden på tilberedningstidspunktet.
  9. Endelig tilberedning:
  10. Hak løg fint og steg i olie og halvdelen af smørret i ca. 3-5 minutter til løgene er glasklare og bløde i konsistensen. Tilsæt evt. lidt vand og steg ind. Det gør løgene blødere.
  11. Hæld løgene af panden og kom smør og lidt olie på, og steg kyllingestykkerne. Har de være i marinaden hælder du det hele på panden. Har de ikke været i marinaden bruner du først kyllingestykkerne og så hælder du marinaden på.
  12. Har du tralvt kan du spise allerede efter, at retten har simret 15 minutter. Men du får en markant bedre ret, hvis du lader den simre i et par timer - så får du en tyk og meget smagsfuld sovs.
  13. Kort før servering tilsættes fløde og den sidste halvdel af smørret.
  14. Server med groft hakket korriander og ris.