Tilbage
Sprøde vafler med andebryst

Sprøde vafler med andebryst

Tilberedningstid : 30 Minutter
6 personer
Sæt vaffeljernet på spisebordet og nyd de helt frisklavede vafler med friske grøntsager og tynde skiver andebryst.

Ingredienser

  • 1 gulerod i fine tern
  • 4 forårsløg fint snittet
  • 6 dl. kærnemælk
  • (Erstat evt. 1. dl. kærnemælk med 1 dl. mørk øl)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl. hvedemel
  • 50 g. smør
  • 2 æg
  • 1 fersk andebryst
  • 1 agurk julienneskåret
  • 2 gulerødder julienneskåret
  • 4 forårsløg julienneskåret
  • Hoisin sauce

Instruktioner

  1. Snit 4 forårsløg og en gulerod i fine tern.
  2. Svits forårsløg i et par minutter. Tilsæt herefter gulerod og steg i yderligere et minut. Sæt til at køle af.
  3. Hæld kærnemælk (og øl) op i en kande.
  4. Smelt smør og tilsæt smør og æg til kærnemælken.
  5. Tilsæt salt, bagpulver og hvedemel og pisk til dejen er jævn og glat.
  6. tilsæt svitsede gulerødder og forårsløg og rør rundt en sidste gang.
  7. Sæt til at hvile på køl i mindst en halv time.
  8. Skær de resterende forårsløg, agurk og gulerødder i julienne.
  9. Snit skindet på andebrystet og kom det på en tør pande med skindsiden nedad.
  10. Steg i ca. 25 minutter, hvor brystet vendes hvert 5. minut.
  11. Tag brystet af og lad det hvile i 5 minutter, mens du sætter dit vaffeljern på spisebordet og tænder det.
  12. Sæt den første vaffel over, skær andebrystet i tynde skiver og gør bordet klar med grøntsater, andebryst og hoisin sauce.
  13. Når vaflen er færdig kommer man straks et par skiver andebryst og lidt grøntsager og hoisin sauce på vaflen og det hele spises, mens den næste vaffel sættes over.
  14. Husk at hvis du har et godt vaffeljern, skal du ikke komme smør på jernet, når du bager dine vafler (Wilfa laver et genialt vafeljern - se min anmeldelse under "elektriske maskiner" i "Test og anmelselser")