Tilbage
Fiskefrikadeller - klassisk version
Fiskefrikadeller - klassisk version

Fiskefrikadeller - klassisk version

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Den klassiske fiskefrikadelle - med ekstra forslag til krydring.

Ingredienser

  • 450 g. fisk - gerne hvid fisk så som torsk, sej eller kulmule
  • 1 æg
  • 1 dl. fløde (eller mælk)
  • 2 spk. kartoffelmel
  • 1 tsk. fint salt
  • Peber
  • Tip: Du kan krydre fiskefrikadellerne med f.eks. et af nedenstående forslag:
  • 1-2 finthakkede forårsløg
  • En håndfuld frisk mynte
  • En lille håndfuld frisk estragon
  • 1 stilk finthakket citrongræs og 1 tsk. revet ingefær
  • 100 g. finthakkede rejer
  • 1/2 tsk. stødt korrianderfrø
  • 1 spsk. ristede sorte sesamfrø
  • 1 tsk. hele nigellafrø
  • 1 håndfuld hakkede kapers, som først er udblødt i koldt vand i 1 times tid.

Instruktioner

  1. Hak fisken meget fint - brug evt. en foodprocessor.
  2. Tilsæt salt og pisk farsen sej med en håndmikser eller piskeris i 2-3 minutter.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk videre til farsen er jævn.
  4. Stil farsen i køleskabet i 1/2 times tid.
  5. Tænd et blus på middelhøj varme og kom rigeligt med smør på panden.
  6. form frikadellerne og kom dem på panden.
  7. Fiskefrikadellerne skal cirka have en størrelse svarende til lidt under en spiseskefuld fars.
  8. Steg i cirka 4 minutter på hver side.