Tilbage
Lynhurtige fiskefrikadeller
Lynhurtige fiskefrikadeller

Lynhurtige fiskefrikadeller

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Har du set indholdsfortegnelsen på supermarkedets fiskefars? Her får du en opskrift på fars, der kun tager 5 minutter at lave, og som udelukkende indeholder gode sager!

Ingredienser

  • En håndfuld vaskede mynteblade uden stilk
  • 400 g. fisk - gerne hvid fisk så som torsk eller kulmule
  • 1 æg
  • 4 spk. mælk
  • 2 spk. mel eller en kogt kartoffel på størrelse med ca. et hønseæg
  • 2 spk. soya
  • salt og peber
  • Evt. 1 tsk. stødt korianderfrø

Instruktioner

  1. Lav helst farsen lige inden stegning - det giver det bedste resultat, fordi farsen ikke når at trække vand.
  2. Hak myntebladene let og kom dem i en blender.
  3. tilsæt mælk og soya.
  4. Blend til mynten er fint hakket.
  5. tilsæt æg og fisk skåret i ca. 8 stykker.
  6. Tilsæt mel eller kartoffel som du har moset med en gaffel.
  7. Tilsæt ca. 1/2 tsk. salt og peber og evt. 1 tsk. stødt korrianderfrø.
  8. Blend til farsen er jævn.
  9. Tænd et blus på høj varme og kom rigeligt med smør på panden.
  10. form frikadellerne og kom dem på panden.
  11. Fiskefrikadellerne skal cirka have en størrelse svarende til lidt under en spiseskefuld fars. Så brug en spiseske til at komme farsen på panden.
  12. Skru varmen ned på middel varme og steg i cirka 4 minutter på hver side.