Tilbage
Grundopskrift på fladbrød af surdej

Grundopskrift på fladbrød af surdej

Tilberedningstid : 5 Minutter
1 stk
Et fantastisk fladbrød lavet på opskriften fra pizzadej. Du kan varierer brødet på utallige måder.

Ingredienser

  • Dejkugler lavet, som det fremgår af opskriften på pizzadej.

Instruktioner

  1. De her små brød laver jeg typisk af de sidste kugler af dej, som er til overs fra pizzabagningen. Du får de smukkeste, mest luftige brød, som samtidig har en sprød og smagsfuld skorpe.
  2. Drys lidt mel på din pizzaspade.
  3. Tag din dejkugle og træk lidt i den, så den cirka bliver på størrelse med fladen af begge dine hænder.
  4. Placer dejen på pizzaspaden og overfør til pizzaovnen eller din almindelige ovn på højeste varme - mindst 250 gr.
  5. Bag i cirka 3-5 minutter ved fuld varme, eller til du synes brødet har fået en fin gylden og mørk overflade.
  6. Frys eventuelt brødet ned - de er også gode opvarmet.
  7. Du kan lave brødet i utallige variationer. Se f.eks. opskriften på fladbrød med rosemarin, eller du kan prøve en variation med oliven, salt og olivenolie, eller du kan smøre et tyndt lag tomatsovs på brødet og evt. komme lidt ost på, eller du kan bruge stykker af artiskok fra dåse og drysse med olivenolie og salt - eller bruge alle former for friske krydderurter osv.