Tilbage
Thai-inspireret salat

Thai-inspireret salat

Tilberedningstid : 7 Minutter
2 personer
En let og hurtig salat med syre og sødme. De valgte krydderurter gør den velegnet som tilbehør til asiatiske retter.

Ingredienser

  • 200 gr. hvidkål eller spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1/2 agurk
  • Evt. 1 frisk rød chili - afstem styrken efter din smag
  • En håndfuld mynte
  • En håndfuld koriander
  • Andre krydderurter kan bruges i stedet eller tilføjes (f.eks. persille, thai-basilikum m.m.)
  • 1/2-1 appelsin
  • En lime
  • 1/2 spk. hvidvinseddike
  • 1/2 spk. olivenolie
  • 1/2 spk. sukker
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Kålen skæres i tynde lange strimler.
  2. Agurk og gulerod skæres i tynde flager ved hjælp af en kartoffelskræller.
  3. Chili skæres i tynde ringe.
  4. Appelsinen skrælles og skæres i tynde både.
  5. Det hele kommes i en skål.
  6. Dressingen laves: Saften fra lime blandes med eddike og olivenolie og tilsættes sukker, salt og peber. Det hele røres rundt til sukkeren er opløst.
  7. Krydderurter hakkes groft – eller slet ikke.
  8. Lige inden serveringe vendes først dressingen i salaten og til sidst drysses krydderurter over, og det hele vendes evt. en sidste gang.