Tilbage
Sprøde knækkede kartofler
Sprøde knækkede kartofler

Sprøde knækkede kartofler

Tilberedningstid : 90 Minutter
4 personer
De smager bedre end pomfritter, og de er flottere og sundere.

Ingredienser

  • 1 kilo kartofler - gerne størrelse som hønseæg
  • Neutral olie
  • Salt

Instruktioner

  1. Du kan vælge at lave kartoflerne med eller uden skræl. Jeg fortrækker at skrælle dem - så bliver de mest sprøde.
  2. Skræl evt. kartoflerne.
  3. Kom kartoflerne i en gryde med vand, så de lige er dækket.
  4. Tilsæt 2 spiseskefulde salt. Det lyder af meget, men det giver kartoflerne den rette salte smag, og du behøver ikke komme salt på, når de er i ovnen.
  5. Bring i kog og kog kartoflerne til de er møre.
  6. Sæt kartoflerne til at køle af.
  7. Ovenstående proces kan du for så vidt gøre en dag før du skal bruge kartoflerne - det gør ikke noget for resultatet.
  8. Forvarm ovnen til 200 gr.
  9. Tag kartoflerne frem og med fingrene brækker du hver kartoffel i to. Når du brækker dem, får de en ujævn overflade, som gør dem ekstra sprøde.
  10. Du kan give kartoflerne olie på to måder - enten lægger du kartoflerne på en bradepande og drysser/sprayer forsigtigt med olie, eller du kan komme kartoflerne i en frysepose og hælde lidt under en deciliter olie i posen og forsigtigt vende kartoflerne rundt i posen. På den måde får kartoflerne olie på alle flader, og i sidste ende bliver der mindre olie i retten.
  11. Kom bagepapir på en bradepande og fordel kartoflerne på den.
  12. Sørg for, at kartoflerne ligger hver for sig på bradepanden og sæt i ovnen på 200 gr.
  13. Bag kartoflerne i cirka en time (måske lidt mindre). Det tager overraskende lang tid, før de er sprøde.