Tilbage
Pizza Margherita (friske tomater)

Pizza Margherita (friske tomater)

Tilberedningstid : 10 Minutter
1 pizza
Pizza med cherrytomater, mozzarella og basilikum

Ingredienser

  • 1 bolle af pizzadej
  • 200 gr. cherrytomater
  • 60-120 gr. frisk mozzarella
  • Blade af frisk basilikum
  • Olivenolie

Instruktioner

  1. Cherrytomaterne skæres i halve.
  2. Lad tomaterne dryppe godt af. Du kan for eksempel komme dem i en si og presse let med håndfladen for at få så meget væde ud som muligt. Det er et vigtigt element, fordi det forhindre bunden i at blive for våd og blød.
  3. Lad mozzarellaen dryppe godt af for væske - klem den evt. forsigtigt i hånden.
  4. Fordel tomaterne jævnt på pizzaen, men hold en kant på 2 cm. fri hele vejen rundt.
  5. Riv små stykker af mozzarellaen og fordel dem på pizzaen midte og ud, så der er cirka 5 cm. fri til kanten.
  6. Kom salt og peber på pizzaen og drys lidt olivenolie ud over.
  7. Bag pizzaen ved højeste varme til kanten er gyldenbrun.
  8. Fordel de friske basilikumblade på pizzaen og giv den cirka 30 sekunder mere. Så bladene stadig er friske grønne, men er blevet bløde.