Tilbage
Rugbrødschips
Rugbrødschips
Rugbrødschips

Rugbrødschips

Tilberedningstid : 45 Minutter
Har du rugbrød tilovers, så er her den perfekte løsning. Lav rugbrødschips - eller "dem der knaser" som min 3-årige søn siger.

Ingredienser

  • Rugbrød som ikke er skiveskåret - dvs. at du selv kan skære det i skiver.
  • Olivenolie
  • Salt

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 150 gr. varmluft eller 170 gr. ved almindelig varme.
  2. Skær rugbrødet i skiver, som er så tynde som muligt, men ikke tyndere end, at du kan skære hele skiver i en jævn tykkelse. Jeg går cirka efter 2 millimeter.
  3. Jeg synes selv, at det er lettere at skære tynde skiver med en skarp kniv med almindeligt æg, frem for en brødkniv med rillet æg.
  4. Læg skiverne på en bagerist.
  5. Giv hver skive et tyndt lag olivenolie - du kan eventuelt nøjes med kun at give olie på en side af brødet. Olien fordeles lettest, hvis du har olivenolie på en spray-flaske, men ellers kan du også pensle brødet.
  6. Drys lidt salt ud over hver skive - du kan forsøge dig med groft salt, men jeg synes generelt, at det ryger af brødet, så jeg bruger i stedet almindelig bordsalt.
  7. Kom bagerist med rugbrød i ovnen i cirka en halv time, eller til du synes, at brødet har fået en fin ristet farve, og det føles sprødt hele vejen igennem.
  8. Tag bagristen ud og stil til afkøling i et kvarter.
  9. Opbevar rugbrødschips i en lufttæt beholder. De kan let holde op mod en uge, men så længe behøver de sjældent holde hos os.