Tilbage
Rabarbersaft som Åse-mor lavede den.
Rabarbersaft som Åse-mor lavede den.
Rabarbersaft som Åse-mor lavede den.

Rabarbersaft som Åse-mor lavede den.

Tilberedningstid : 60 Minutter
3 liter
Rabarbersaft der smager præcist, som jeg husker den fra jeg var lille, og min dagplejemor lavede saft i hendes hyggelige køkken.

Ingredienser

  • 2 kg. friske rensede rabarber (uden top og bund)
  • 3 liter vand
  • 500 gr. rørsukker (eller alm. sukker)
  • 0,5 dl. cidereddike (æbleedike)
  • 1 økologisk citron

Instruktioner

  1. Skær top og bund af rabarberne, så du til sidst har 2 kilo rensede rabarber. Husk, at der sidder meget smag i rabarberens fod, så lad være med at skære for meget af bunden.
  2. Skyld i koldt vand, og skær rabarberen i stykker af ca. 5 cm. længde.
  3. Kom rabarber, vand og rørsukker i en gryde.
  4. Tilsæt cidereddike.
  5. Riv citronskallen, så du får det øverste gule lag af skallen. Kom det ned i gryden.
  6. Pres saften fra citronen, og kom det i gryden.
  7. Bring gryden i kog, og kog på lav varme i 5 minutter.
  8. Sluk blusset, og lad trække i mindst en halv time.
  9. Si saften, og hæld den på flaske.
  10. Saften kan holde i 1-2 uger, hvis du koger flasken af først. Skal den holde længere, kan du evt. tilsætte atamon, når saften er kølet af.
  11. Saften kan bruges som den er, eller fortyndet med vand. Eller du kan blande den med f.eks. hvidvin, mousserende vin eller gin som en velkomstdrink.