Tilbage
Gullashsuppe
Gullashsuppe

Gullashsuppe

Tilberedningstid : 240 Minutter
28 portioner
En gullashsuppe, der gør selv den bedste ungarnske restaurant misundelig! Den tager tid - men lav en stor portion og fyld fryseren.

Ingredienser

  • 1 kilo stegeben
  • 3,5 kilo renset oksekød
  • 0,5 liter øl
  • 0,5 liter rødvin
  • 4 liter vand
  • 5 løg
  • 2 gulerødder
  • 400 g. champignon
  • 500 g. kartofler
  • 5 dåser flåede tomater
  • 3 store dåser tomatpure (420 g. i alt)
  • 5 blade frisk salvie (evt. tørret)
  • 1 lille kvist rosmarin
  • 1 rød peber
  • 1 grøn peber
  • 1 helt hvidløg (ca. 10 fed)
  • 2,5 spk. salt
  • 0,5 spk. stødt spidskommen
  • 1,5 spk. bitter paprika
  • 0,5 spk. peber
  • 10 laurbærblade

Instruktioner

  1. Jeg bruger to gryder under opskriften. En almindelig gryde, hvor jeg koger stegeben sammen med en del af grøntsagerne. Og en anden stor gryde (10 liter), hvor jeg koger resten af ingredienserne.
  2. Når jeg koger stegeben og nogle grøntsager for sig selv, så skyldes det to ting:
  3. For det første er jeg ikke så meget for det kød og benmarv, der kommer fra stegebenene. Det får jeg mulighed for at sortere fra, når jeg koger i en separat gryde.
  4. For det andet koger jeg nogle af grøntsagerne med, fordi det giver mig mulighed for at blende dem, og dermed få en tykkere suppe i sidste ende.
  5. Opskriften:
  6. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i store stykker
  7. Brun stegeben i en gryde
  8. Kom kartofler og gulerødder i gryden til stegebenene og tilsæt 2 liter vand
  9. Skær champignoner i kvarte og brun dem på en pande
  10. Kom champignoner i gryden til stegebenene
  11. Skær det ene løg i grove stykker, brun på panden og kom i gryden til stegebenene
  12. Sæt låg på og lad gryden simre i 1-2 timer
  13. Tag en stor 10 liters gryde frem
  14. Hæld 3 liter vand i gryden
  15. Rens oksekødet for sener og fedt, og skær det i stykker af ca. 3x3x3 cm.
  16. Brun oksekødet på en pande. Laver du den angivne portion, skal du cirka brune 1/3 eller 1/4 af kødet ad gangen.
  17. Kom det brunede oksekød i den store 10 liters gryde.
  18. Hak 4 løg fint, brun dem på panden og kom dem i den store 10 liters gryde.
  19. Skær rød og grøn peber i mindre stykker og kom i den store 10 liters gryde.
  20. Hak hvidløg, salvie og rosmarin fint og kom i den store 10 liters gryde.
  21. Tilsæt spidskommen, paprika, salt, peber, laurbærblade i den store 10 liters gryde.
  22. Blend de 5 dåser flåede tomater og kom i den store 10 literes gryde.
  23. Tilsæt tomatpure til den store 10 liters gryde.
  24. Tilsæt øl og vin til den store 10 liters gryde.
  25. Sæt låg på og lad simre i 1-2 timer.
  26. Efter 1-2 timer tages låget af gryden med stegeben.
  27. Tag stegeben op af gryden, og - afhængig af din smag - kan du eventuelt også tage benmarv og kødstykker fra stegebene fra.
  28. Blend indholdet i gryden og kom det hele over i den store 10 liters gryde.
  29. Smag til og lad den store 10 liters gryde simre videre i 1 times tid.
  30. Køl af og kom suppen i fryseposer og i fryseren.
  31. Suppen spises med kartoffelstykker. Når du skal spise suppen, skal du derfor bruge cirka 2-3 kartofler (hønseægs-størrelse) pr. mand, som du skræller og skærer i tern af ca. 2x2x2 cm. størrelse. Kartoflerne koger du i suppen, til de er helt møre.
  32. Anret og server evt. med lidt hakket persille på toppen.