Tilbage
Kantalrelstuvning på brød

Kantalrelstuvning på brød

Tilberedningstid : 20 Minutter
5 personer
Halvdelen af verden bruger tiden på at lede efter pokemon. Min far er glad for, at de ikke leder efter kantareller!

Ingredienser

  • 400 g. kantareller
  • 1/2 løg
  • 2 æg
  • 1/2 dl. rødvin
  • 2 dl. fløde
  • 1/2 dl. vand
  • 5 skiver hvidt brød
  • Revet peberrod
  • 1/2 citron
  • 5 skiver parmaskinke/serano skinke
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Kog de to æg i 10 minutter og lad dem køle af.
  2. Pil ægget, skær det over og del blommen fra hviden.
  3. Mos blommen med en gaffel og hak hviden i små stykker af cirka 1/2x1/2 cm. Æggeblommen vil jævne stuvningen, mens hviden giver en fin ekstra smag og tekstur.
  4. Steg de 5 skiver skinke på en tør pande til de er sprøde - eller giv dem cirka 1,5 minutter i microbølgeovnen ved maks varme til de er sprøde.
  5. Læg skinken på et stykke køkkenrulle.
  6. Hak løget fint.
  7. Skær kantarellerne i stykker af cirka 1x1 cm. størrelse.
  8. Kom smør på en pande og svits løgene til de er klare.
  9. Tilsæt lidt ekstra smør og kantarellerne.
  10. Steg kantarellerne ved middel varme i 3-4 minutter.
  11. Tilsæt rødvin og kog ind.
  12. Tlsæt fløde, æggeblomme og æggehvide og steg i 1 minut til blommen er helt opløst.
  13. Tag af blusset.
  14. Skær skiver af hvidt brød af cirka 1 cm. tykkelse.
  15. Rist brødet på en brødrister til det er brunt på begge sider.
  16. Tænd for blusset og tilsæt vand til svampestuvningen.
  17. Kog ind til stuvningen har en tyk cremet konsistens.
  18. Anret stuvningen på det ristede brød.
  19. Pres lidt frisk citron over hvert brød med stuvning.
  20. Placer stykker af riste skinke over stuvningen og slut af med fint revet peberrod.