Tilbage
Pasta med svampe
Pasta med svampe

Pasta med svampe

Tilberedningstid : 40 Minutter
4 personer
Den perfekte måde, at afslutte en vellykket svampejagt.

Ingredienser

  • 400 g. Karl Johan (eller anden rørsvamp)
  • 200 g. kantareller
  • 200 g. champignon
  • 3 dl. hvidvin
  • 2,5 dl. fløde
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g. hakket løg
  • Smør til at stege i
  • 50 g. gorgonzola (eller anden cremet blåskimmelost)
  • 1/2 l. kyllingefond
  • En lille kvist rosmarin
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Hak svampene, så de er i stykker af cirka 1x1 cm. Det er helt fint med lidt variation, så nogle må gerne være lidt større og nogle lidt mindre.
  2. Steg først Karl Johan svampene på en pande med en spiseskefuld smør.
  3. Steg til svampene har fået en pæn brun overflade.
  4. Hæld svampene over i en gryde.
  5. Kom lidt ekstra smør på panden og steg kantarellerne, til al væden er stegt væk.
  6. Hæld kantarellerne over i gryden til Karl Johan svampene.
  7. Kom lidt ekstra smør på panden og steg champignon, til de har fået en pæn brun overflade.
  8. Hæld champignon over i gryden til de andre svampe.
  9. Kom igen smør på panden og steg løgene, til de er blanke og bløde, men rør rundt, så de ikke bliver mørke.
  10. Når løgene er færdige tilsættes hvidløg, og det hele steger i yderligere 30 sekunder.
  11. Løgene hældes over i gryden til svampene.
  12. Tilsæt kyllingefond og kog i 10 minutter.
  13. Tag af blusset og køl af.
  14. Tag halvdelen af svampene fra (de skal gemmes til senere).
  15. Blend den sidste halvdel af svampene og væden.
  16. Hæld de blendede svampe gennem et dørslag - brug en ske til at presse så meget af blandingen gemmen dørslaget som muligt. (processen giver en mere blød og cremet sauce).
  17. Kom blandingen tilbage i gryden og tilsæt de hakkede svampe, som tidligere blev taget fra.
  18. Hak rosmarin fint og kom i gryden.
  19. Tilsæt hvidvin.
  20. Bring i kog og lad simre i 5 minutter.
  21. Tilsæt fløde og gorgonzola og smag til med salt og peber.
  22. Tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er for tyk.
  23. Saucen gør sig bedst med en bred pasta så som tagliatelle.