Tilbage
Ovnbagte blommer med marcipan og brødkrummer
Ovnbagte blommer med marcipan og brødkrummer
Ovnbagte blommer med marcipan og brødkrummer
Ovnbagte blommer med marcipan og brødkrummer
Ovnbagte blommer med marcipan og brødkrummer

Ovnbagte blommer med marcipan og brødkrummer

Tilberedningstid : 60 Minutter
4 personer
Det er min favoritdessert!

Ingredienser

  • 10 store blommer
  • 200 g. marcipan
  • 60 g. lyst brød
  • 0,5 dl. sød hvidvin (kan udelades eller erstattes med f.eks. en blommebrændevin)
  • En liter vaniljeis eller creme fraiche

Instruktioner

  1. Skær blommerne i halve og fjern stenene.
  2. Placer blommerne i et højt ovnfast fad, så de står på højkant i fadet.
  3. Hæld hvidvin i bunden af fadet.
  4. Riv brødet i små stykker og bland med marcipanen, som også findeles.
  5. Kom blandingen af brød og marcipan på toppen af blommerne.
  6. Sæt fadet i ovnen og dæk løst til med sølvpapir.
  7. Bag i 30 minutter ved 225 grader.
  8. Tag sølvpapiret af og bag videre i 10 minutter til overfladen er blevet pænt brun.
  9. Tag ud af ovnen og lad hvile i cirka 10 minutter.
  10. Server med creme fraiche eller vaniljeis.