Tilbage
Gazpacho

Gazpacho

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
En mild cremet smag - med god tekstur fra de friske grøntsager.

Ingredienser

Til suppen:
100 g. lyst brød uden skorpe
800 g. tomater (gerne kødfulde tomater med få kerner som f.eks. blommetomater)
1 lille løg
200 g. agurk
1 rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
2 fed hvidløg
5 dl. koldt vand (brug evt. en nedkølet bouillon af kylling eller grøntsag)
4 spk. olivenolie
1 spk. rødvinseddike
½ spk. balsamicoeddike
Salt og peber

Til serveringen:
10 isterninger
2 hårdkogte æg
1 rød peber
1 grøn peber
Frisk persille
Evt. et lille løg
4 skiver brød

Instruktioner

  1. Start med at lægge de 100 g. lyst brød i blød i vandet (eller bouillon, hvis du bruger det).
  2. Skold tomaterne og pil skrællen af. (Bring vand i kog, kom tomater i, og kog dem 20-30 sekunder)
  3. skær tomater i store stykker.
  4. Skær løg i mindre stykker.
  5. Skær agurken over på langs og fjern kernerne. Skær derefter agurken i mindre stykker.
  6. Skær rød og grøn peber i mindre stykker.
  7. Hak hvidløg fint.
  8. Kom alle grøntsager i en blender.
  9. Kom det iblødsatte brød og vandet (bouillon) i blenderen.
  10. blend grundigt i 3-5 minutter til suppen er fin og jævn.
  11. Tilsæt olivenolie, rødvinseddike og balsamicoeddike og blend i 5 sekunder for at blande.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Sæt på køl i mindst en time og gerne nogle timer længere.
  14. De 4 skiver brød kan du enten riste på en brødrister og skære i små tern, eller du kan skære brødet i små tern og bage stykkerne i ovnen med lidt olivenolie, til de er sprøde.
  15. Op til servering hakkes de friske grøntsager og æg.
  16. Hak rød og grøn peber fint. (stykker af ca. ½x½ cm.)
  17. Hak ligeledes æg fint. (stykker af ca. ½x½ cm.)
  18. Hak persille fint.
  19. Hvis du er glad for løg, kan du også hakke et lille løg så fint som muligt.
  20. Placer det finthakkede fyld i hver deres skål.
  21. Suppen serveres portionsanrettet med isterninger (du kan evt. knuse isterningerne inden du kommer dem i suppen).
  22. Det finthakkede fyld kommer man selv i suppen ved bordet.