Tilbage
Ovnbagte figner med gedeost og Serranoskinke
Ovnbagte figner med gedeost og Serranoskinke
Ovnbagte figner med gedeost og Serranoskinke
Ovnbagte figner med gedeost og Serranoskinke

Ovnbagte figner med gedeost og Serranoskinke

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
En perfekt lille tapas ret, som er lynhurtig at forberede.

Ingredienser

  • 8 friske figner
  • 8 skiver serranoskinke
  • 1 stor skive gedeost af 1 cm. tykkelse

Instruktioner

  1. Skær toppen/stilken af fignerne.
  2. Skær et kryds i fignerne. Du må endelig ikke skære hele vejen igennem - kun cirka 2/3 ned.
  3. Pres fignerne lidt på siden, så de åbner sig.
  4. Del gedeosten i 8 stykker.
  5. Placer et stykke gedeost i hver figen.
  6. Rundt om hver figen vikles et stykke serranoskinke.
  7. Placer i forvarmet ovn på 225 grader.
  8. Bag i cirka 12 minutter, og giv evt. grill i sidste minut, til skinken er blevet pænt brun.
  9. Tip 1: Har du mulighed for det, så bag fignerne i små portionsanrettede skåle, så du kan få glæde af den fantastiske saft, der kommer i bunden af skålen.
  10. Tip 2: Hvis du ikke kan lidt gedeost, tænker du måske, om man kan bruge almindelig ost. Svaret er nej - smagen bliver flad og kedelig. Så gør et forsøg med gedeosten - du bliver positivt overrasket!