Tilbage
Rösti på vaffeljern, med skiver af oksekød

Rösti på vaffeljern, med skiver af oksekød

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Lækre sprøde rösti toppet med skiver af oksekød, peberrodscreme, kantareller og rødvinsglace.

Ingredienser

  • 1 portion rösti (se opskrift under "tapas og tilbehør")
  • 2x250 g. bøffer
  • 200 g. kantareller
  • 3 spk. mascarpone
  • 1 spk. friskrevet peberrod

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 gr. varmluft eller 200 gr. almindelig varme.

1: Rødvinsglace
• Kom 3 dl. rødvin i en gryde og lad det koge ind ved svag varme.
• Når vinen er reduceret til 1/3 tilsættes cirka 3 spk. god og sød balsamicoeddike.
• Smag til med salt og peber.

2: Peberrodscreme
• Bland peberrod med mascarpone og smag til med salt og peber.

3: Bøffer
• Steg bøfferne på en pande og sæt dem til at hvile i 5 minutter indpakket i sølvpapir.
• hæld saft fra panden i rødvinsglacen.

4: Rösti
• Sæt rösti i ovnen og genopvarm i de 5 minutter bøfferne hviler.

5: Kantareller
• Tør panden fra bøfferne af med køkkenrulle.
• Kom en klat smør på panden og rist kantarellerne til de er bløde og gennemstegte (skal være relativt store stykker kantarel).

6: Anretning
• Skær bøfferne i tynde skiver - husk at fjerne fedtkant og sener.
• På hver rösti-hjerte placeres en kugle med peberrodscreme svarende til en hasselnød.
• Placer 2 stykker oksekød.
• Afslut med kantareller.
• Dryp rødvinsglacen over kødet og pynt tallerkenen med et par ekstra dråber.

Retten kan fungere som forret, men er også fin som hovedret, hvis du supplerer med en god salat.