Tilbage
Rösti på vaffeljern
Rösti på vaffeljern
Rösti på vaffeljern

Rösti på vaffeljern

Tilberedningstid : 30 Minutter
3 vafler/18 hjerter
Rösti på vaffeljern. De er lettere, hurtigere og bliver ekstra sprøde!

Ingredienser

  • 1 kilo rensede kartofler
  • 1 løg
  • 2 spk. olivenolie
  • 40 g. mild ost
  • 1 æg

Instruktioner

  1. Sprøde rösti kræver, at kartoflerne rives og drænes grundigt for vand.
  2. Riv kartoflerne på det grove rivejern.
  3. Kom de revne kartofler i en mikrobølge-egnet beholder.
  4. Pres kartoffelmassen med hånden og hæld væden fra.
  5. Giv kartoflerne en tur i mikroovnen ved 500w i 30 sekunder.
  6. Rør rund i kartoflerne og giv igen 30 sekunder ved 500w i mikroovnen.
  7. Pres igen kartoflerne grundigt med hånden og hæld væden fra.
  8. Du skal nu gerne have en kartoffelmasse som vejer cirka 600 g. fordi du har hældt væden fra.
  9. Riv løget på det fine rivejern.
  10. Pres væden fra det revne løg og kom løget op til kartoflerne.
  11. Tilsæt 40 g. revet ost.
  12. Tilsæt olivenolie.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Tilsæt 1 æg.
  15. Rør rundt til ægget er jævnt fordelt.
  16. Tænd for vaffeljernet på højeste varme.
  17. Placer en stor spiseskefuld kartoffelmasse i hvert "hjerte".
  18. Fordel massen, så den dækker hele "hjertet".
  19. Ved at lave hvert enkelt hjerte frem for en stor vaffel sikrer du, at du får en jævnt fordelt masse hvor hjerterne let kan skilles fra hinanden.
  20. Bag vaflerne på højeste varme i cirka 8 minutter til de er gyldne på hele fladen.
  21. Du kan roligt lave vaflerne i god tid. Det fungerer perfekt at varme dem op i ovnen, når de skal spises. Bare giv dem cirka 5 minutter ved 175 gr. varmluft (eller 200 gr. almindelig varme).