Tilbage
Den italienske slagters kyllingelår
Den italienske slagters kyllingelår
Den italienske slagters kyllingelår
Den italienske slagters kyllingelår
Den italienske slagters kyllingelår

Den italienske slagters kyllingelår

2 personer
En sommerferie boede vi i en lille italiensk bjerglandsby. Byens slagter solgte de her geniale kyllingelår. Ved at åbne ind til benet, får du en jævn stegeoverflade og dermed bedre tilberedning. Samtidig får krydderierne bedre mulighed for at give smag.

Ingredienser

  • 2 hele kyllingelår (dvs. både over- og underlår)
  • 1 stor kvist frisk rosmarin (ca 15 cm. lang)
  • 2 spk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • Peber

Instruktioner

  1. Hak hvidløg og rosmarin fint og bland op med salt og peber i olivenolien.
  2. Læg kyllingelårene med indersiden opad på et spækbræt.
  3. Med en skarp kniv skærer du ned hele vejen langs med benet, så du løsner kødet fra benet. Du er færdig, når du har et lår, hvor benet er løsnet fra kødet - med undtagelse af benets underside.
  4. Fordel krydderiblandingen på kyllingelårene.
  5. Mariner gerne lårene i køleskabet i 1-3 timer.
  6. Lårene smager fantastisk, når de steges på panden, hvor de bliver meget saftige og sprøde. Men det lugter en del - også dagen efter - så et alternativ er udendørsgrillen, hvor lårene også bliver gode.
  7. Steger du på panden skal låret have cirka 30 minutter.
  8. Start med at komme lidt olie på panden og sæt blusset på middelhøj varme (6 på en skala fra 1-9). Steg låret i 10 minutter med siden med krydderiblanding opad.
  9. Sænk temperaturen lidt (5 på en skala fra 1-9) og steg i 5 minutter.
  10. Vend låret og sænk temperaturen yderligere (4 på en skala fra 1-9) og steg i 15 minutter.
  11. Spis straks efter tilberedning.
  12. Server gerne med en salat med syre og sødme (f.eks. min Coleslaw-inspireret salat med mormordressing, som du finder under "Tapas og tilbehør").