Tilbage
80'er klassiker - Ristaffel
80'er klassiker - Ristaffel

80'er klassiker - Ristaffel

Tilberedningstid : 60 Minutter
4 personer
80'er klassiker når det er bedst! På mange måder den perfekte ret - alle smagsnuancer og alle teksturer.

Ingredienser

  • 600 g. renset svinekød (f.eks. fra en svinekam)
  • 7,5 dl. bouillon
  • 3 laurbærblade
  • 3 enebær
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 dl. rødvin
  • 2 dl. ris
  • 2 bananer
  • 2 appelsiner
  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 2 hårdkogte æg
  • ½ dl. kokosmel
  • 2 dl. peanuts
  • 2 dl. rosiner
  • 1 dl. mangochutney eller anden syltetøj (jeg synes tyttebær er bedst)

Instruktioner

  1. Skær det rensede svinekød i små tern af ½x½x½ cm. (ikke større, for kødstykkerne skal have en størrelse, hvor de blender ind med de øvrige ingredienser i retten).
  2. Hak et løg fint.
  3. Kom lidt smør i en gryde og brun kødet.
  4. Tilsæt det hakkede halve løg og steg til løget er blankt.
  5. Tilsæt bouillon og rødvin.
  6. Knus enebær og kom dem i gryden til sovsen.
  7. Tilsæt laurbærblade.
  8. Lad sovsen simre i en times tid.
  9. Mens sovsen simrer, laves de øvrige ingredienser.
  10. Skær banan, æble og appelsin i små mundrette stykker og kom i hver deres skål.
  11. Hak det resterende løg og kom i en skål.
  12. Hak ligeledes de hårdkogte æg og kom i en skål.
  13. Anret også peanuts, kokosmel, rosiner og syltetøj i hver deres skål.
  14. Op til servering koges 2 dl. ris.
  15. Lige før servering tilsættes ¼ liter piskefløde til sovsen.
  16. Smag sovsen til med salt og peber.
  17. Placer alle de små skåle på middagsbordet sammen med gryden med sovs og gryden med ris.
  18. Spis i mindre skåle - og gerne med spisepinde.