Tilbage
80'er klassiker - rejecocktail!

80'er klassiker - rejecocktail!

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Ingen 80'er begivenhed uden rejecocktail. Her med hjemmelavet thousand island dressing på hjemmerørt mayonnaise.

Ingredienser

  • 1 dl. mayonaise (helst hjemmelavet - se opskrift her på siden)
  • 1 dl. creme fraiche (mindst 9 pct.)
  • 2 tsk. revet løg
  • 1 tsk. revet citronskræl
  • 2 spk. citronsaft
  • 2,5 spk. god ketchup
  • 1 tsk eddike
  • 8 dråber tabasco
  • 8 fint hakkede cornichons
  • Et halvt iceberg salathoved
  • 250 g. cherrytomater
  • 1 agurk
  • 4 skiver økologisk citron
  • 400 g. rejer

Instruktioner

  • Først laves dressingen:
  • Riv et løg fint, til du har en mængde svarende til 2 teskeer.
  • Bland løg, mayonnaise og creme fraiche sammen.
  • Tilsæt revet citronskræl og citronsaft.
  • Tilsæt ketchup og eddike.
  • rør rundt og smag til med tabasco, salt og peber.
  • Hak cornichoner meget fint og kom i dressingen.
  • Anretning af rejecocktailen:
  • Find dit fineste langstilkede 80'er glas frem.
  • Skær iceberg i strimler.
  • Skær cherrytomater i kvarte.
  • Skær agurk i skiver og del derefter i kvarte.
  • Bland salaten og kom i bunden af glasset.
  • Placer rejerne på toppen af salaten.
  • Hæld dressingen over rejerne.
  • Pynt med en skive citron på kanten af glasset.