Tilbage
Dildmayonnaise

Dildmayonnaise

Tilberedningstid : 10 Minutter
2 dl.
En klassisk mayonnaise med frisk smag af dild - perfekt til fisk og skaldyr.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl. smagsneutral olie
  • 1 stort bundt dild
  • Fintrevet skræl fra en halv citron
  • Citronsaft fra en halv citron
  • 1 tsk. æblecidereddike (eller anden eddike)
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Først blendes dild med 1 dl. olie. Blend meget grundigt.
  2. Stil gerne til at trække i køleskab i en times tid.
  3. Pisk æggeblomme, citron, citronskræl og eddike sammen.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Med en elpisker piskes den deciliter olie som ikke er blandet med dild langsomt sammen med æggemassen.
  6. Når du først pisker med ren olie sikrer du dig, at din mayonnaise bliver stiv.
  7. Når den rene olie er pisket sammen med æggemassen, tilsættes olien med dild langsomt under piskning.
  8. Smag til med salt og peber og evt. ekstra eddike.