Tilbage
Mosekjærs Regnbueis
Mosekjærs Regnbueis
Mosekjærs Regnbueis
Mosekjærs Regnbueis
Mosekjærs Regnbueis

Mosekjærs Regnbueis

Tilberedningstid : 120 Minutter
8 personer
Den klassiske regnbueis er jo godt tænkt. Den fede smag fra vanilje, den friske smag fra jordbær og den mørke smag fra chokolade. Men det kan gøre lidt mere elegant.

Ingredienser

Chokoladekage:
20 g kakao
125 g mel
150 g sukker
0,5 tsk natron
0,5 tsk bagepulver
0,25 tsk salt
1 æg
0,3 dl olie
1,3 dl vand
20 g. smeltet magarine

Skovbærsorbet:
175 g. frosne skovbær
75 g. frosne hindbær
Saft fra 1 apelsin
2 dl. sukker
2,5 dl. vand
Æggehvide fra 1 æg

Mandelnougat:
100 g mandler
75 g sukker
15 g smør

Vaniljeparfait:
2 æggeblommer
2 æggehvider
5 dl piskefløde
75 g sukker
Vaniljestang

Instruktioner

Dagen før servering laves bunden af chokoladekage.

Chokoladekage:
1) Bland kakao, mel, sukker, natron, bagepulver og salt.
2) Tilsæt æg, olie og smeltet margarine og rør rundt til dejen er jævn og glat.
3) Kom dejen i en springform i et lag på en halv centimeter. Med ingredienserne nævnt i opskriften har du nok dobbelt så meget dej, som du behøver, så brug resten til at lave en lille ekstra chokoladekage (den kan fint fryses ned og gemmes til en anden dag)
4) Bag kagen cirka 15 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader (bunden skal føles fast og ikke være for mørk).
5) Sæt bunden i fryseren natten over.

Skovbærsorbet:
1) I en gryde kommes 2 dl. vand og 2 dl. sukker - varm op til lige under kogepunktet og rør rundt til sukkeret er opløst, og du har en klar sirup.
2) Sæt til at afkøle i håndvasken, som du fylder med koldt vand.
3) I en anden gryde tilsættes de frosne bær og 0,5 dl. vand.
4) Bring bærerne i kog og lad det koge et par minutter.
5) Sæt også gryden med bær til afkøling i håndvasken.
6) Efter cirka 10 minutter er bær og sirup kølet ned til stuetemperatur.
7) Kom bær og sirup i din ismaskine.
8) Når din is er begyndt at samle sig, tilsættes æggehviden og du lader ismaskinen kører, til den er helt fast.
9) I vores maskine skal isen cirka have 40 minutter.

Tag chokoladekagebunden ud af fryseren.
Fordel skovbærsorbeten ud over bunden.
sæt tilbage i fryseren.

Mandelnougat:
1) Rist mandlerne på en panden - sørg for, at de ikke branker, så brug middel varme og rør ofte rundt.
2) Efter cirka 5 minutter er mandlerne færdige.
3) Lad mandlerne køle af, og hak dem derefter fint.
4) På panden kommes nu 15 g. smør og 75 g. sukker.
5) Varm sukkeret til du har en gylden karamelmasse - varm ved middel varme og rør rundt, så sukkeret ikke brænder på.
6) Tilsæt de hakkede mandler og lad dem stege med karamellen, til karamellen igen er flydende, og du har en løs masse.
7) Hæld din nougat ud i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
8) Når nougaten er afkølet hakkes den til små stykker.

Vaniljeparfait:
1) Pisk æggeblommerne hvide med 75 g. sukker.
2) Skrab en stang vanille og pisk sammen med æggeblommerne.
3) Pisk fløden til en blød flødeskum.
4) Pisk æggehviderne stive, så du kan vende skålens bund i vejret uden, at hviden ryger ud.
5) Vend forsigtigt flødeskummen sammen med æggeblommerne.
6) Vend dernæst æggehviderne i massen.
7) Kom massen på ismaskinen og kør til den er frossen, men stadig mulig at forme (på vores maskine er det cirka 20 minutter).

Tag igen den frosne chokoladekagebund med skovbærsorbet ud af fryseren.
Drys cirka halvdelen af den hakkede nougat over skovbærsorbeten.
Kom vaniljeparfait over den hakkede nougat/sorbet.
Pynt til sidst med den resterende del af din hakkede nougat.
Kom i fryseren igen.

Efter cirka 2 timer er din regnbueis klar.
Lige før servering kan evt. pyntes med lidt revet hvid chokolade.