Tilbage
Hvid fisk på syrlig thaliandsk kokossauce

Hvid fisk på syrlig thaliandsk kokossauce

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Så lækkert! Smørstegt fisk på frisk sauce af kokos med citrongræs, lime og mynte.

Ingredienser

  • 2 dl. fiskefond
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 1/2 dåse flåede tomater
  • 4 limeblade
  • 2 citrongræs
  • En håndfuld mynteblade
  • 2 dl. tør hvidvin
  • 1 spsk. hvedemel til jævning
  • 1 lime
  • 4 stykker hvid fisk (kan være alt fra torsk, rødspætte, kulmule, lyssej m.m.)
  • Smør til stegning
  • Salt og peber
  • 2 forårsløg
  • 1/2 frisk rød chili
  • Evt. friske asparges

Instruktioner

  1. Jeg fandt på denne ret, da jeg lavede min opskrift på Thailandsk torskemousse. Har man lavet torskemoussen, står man nemlig tilbage med en lækker suppe af kokosmælk kogt på torsk, citrongræs og mynte.
  2. Så gør dig selv en tjeneste og lav først den thailandske torskemousse, frys din suppe ned, og tag den frem, når du er klar til denne ret. I så fald kan du springe de næste fire trin over og bare bruge din suppe.
  3. I en gryde bringes 2 dl. fiskefond i kog.
  4. Vask et citrongræs og giv det nogle bank med f.eks. skaftet på en kniv, så det trevler.
  5. Tilsæt et citrongræs, mynte og limeblade til din fond og kog ved svag varme i cirka 10 minutter, til væsken er kogt ind til halvdelen (1 dl.).
  6. Tilsæt 1/2 dåse kokosmælk (ikke light! for light er bare kokosmælk blandet med vand, og det kan du jo lige så godt gøre selv!)
  7. Blend en halv dåse flåede tomater og tilsæt til saucen.
  8. Tilsæt et citrongræs, som du har banket, så det trevler.
  9. Bland en spsk. mel med 2 dl. hvidvin og tilsæt til din sauce.
  10. Kog op, så melet jævner saucen.
  11. Tilsæt saften fra en lime.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Kog evt. saucen ind, til den er tyk og har en tilstrækkelig kraftig smag.
  14. Smørsteg de 4 stykker hvid fisk.
  15. Anret lige efter fisken er stegt.
  16. I en dyb tallerken anrettes med en mængde sauce svarende til cirka en suppeskefuld - men ikke et højere lag end, at fisken ikke drukner i saucen.
  17. Placer det smørstegte stykke fisk midt på tallerkenen.
  18. Pynt med fint hakket forårsløg og chili.
  19. Spis evt. sammen med friske asparges og basmatiris.