Tilbage
Den perfekte grllkylling
Den perfekte grllkylling

Den perfekte grllkylling

Tilberedningstid : 70 Minutter
4 personer
Gør din kylling flad ved at klippe den op i ryggen. Så får du en jævn overflade, som lettere kan marineres, og du får sprødt skind på HELE kyllingen.

Ingredienser

  • 1 kylling
  • ½ spsk. rørsukker
  • 3 spsk soja
  • ½ spsk risvineddike
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk salt
  • peber

Instruktioner

  1. Lav marinanden ved at blande soja, risvineddike, balsamicoeddike, rørsukker, salt og peber og røre rundt til sukkeret er opløst.
  2. Læg kyllingen med brystet nedad.
  3. Med en fjerkræssaks åbnes kyllingen ved ryggen.
  4. Det gøres ved at klippe langs den ene side af halsen og hele vejen gennem kyllingen, og dernæst på den anden side af halsen og gennem kyllingen.
  5. Til sidst står du med en stykke ryg af 1-2 cm. bredde, som smides væk.
  6. Vend kyllingen og giv et ordentligt pres på brystet, så du får gjort kyllingen flad.
  7. Drej lårene, så de ligger med benstykkerne ind mod hinanden (som på billedet).
  8. Vend igen kyllingen om, og pensl undersiden med marinaden.
  9. Læg kyllingen på grillen med undersiden op - sørg for at lårene stadig ligger med benstykkerne ind mod hinanden.
  10. Giv grill ved mellemhøj varme i 20 minutter.
  11. Vend kyllingen, så brystet vender op og pensl brystsiden med marinaden.
  12. Grill 1-2 minutter.
  13. Pensl igen brystsiden med marinaden og grill videre i cirka 40 minutter til kyllingen er færdig.
  14. Giv evt. høj varme de sidste minutter, hvis skindet har brug for det.
  15. NB: Du bør ikke pensle efter de angivne tidspunkter. Påføres marinade når skindet er sprødt, vil det opbløde skindet, som derefter ikke bliver sprødt igen.