Tilbage
Auberginelasagne
Auberginelasagne
Auberginelasagne

Auberginelasagne

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
En genial lille sideret til f.eks. grillet kød. Også rigtig god til børn.

Ingredienser

  • 1/2 auberginer
  • 1 løg
  • 4 pænt store tomater
  • 2 portobellosvampe (eller 150 g. champignon)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. hvidvin (eller vand)
  • Salt og peber
  • Oregano og basilikum (evt. frisk)
  • 200 g. revet ost
  • Olie til at stege i

Instruktioner

  1. Skær auberginen i stykker af cirka 1x1 cm.
  2. Snit løget fint.
  3. Skær portobellosvampene (eller champignon) i tern af ca 1x1 cm.
  4. Hak tomaterne groft.
  5. Hak hvidløget fint.
  6. Kom olie på en pande og steg auberginestykkerne til de er bløde og har fået farve.
  7. Kom auberginen over på en tallerken og tør panden af.
  8. Kom igen olie på panden og steg det finthakkede løg, til stykkerne er blanke og begyndt at få farve.
  9. Tilsæt svampene og steg videre i nogle minutter, til svampene er blevet bløde.
  10. Tilsæt de grofthakkede tomater og hvidvin (eller vand).
  11. Steg i et par minutter og tilsæt hvidløg.
  12. Smag til med salt, peber, oregano og basilikum.
  13. Tilsæt de stegte auberginestykker.
  14. Steg videre til de meste af væden er væk, og tag så panden af blusset.
  15. Blend blandingen med en stavblender, til du har en mos, der i tykkelse minder om æblegrød.
  16. Kom mosen i ovnfaste skåle, som har portionsstørrelse.
  17. Top med revet ost.
  18. Bag i cirka 15 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er gylden. Giv evt. grill til sidst for, at osten får den ønskede farve.
  19. Server straks.