Tilbage
Pærer i rødvinssauce
Pærer i rødvinssauce

Pærer i rødvinssauce

4 personer
Fantastisk farve og en frisk, ikke for sød smag, som passer perfekt til f.eks. min opskrift på yoghurtis på mandelnougat.

Ingredienser

  • 4 pærer
  • 3 stjerneanis
  • 4 nelliker
  • 1 stang kanel
  • 5 dl. rødvin
  • 2 spk. rørsukker

Instruktioner

  1. Den her ret laver jeg generelt i min trykkoger. Men har man ikke sådan en, kan det også lade sig gøre at bruge en almindelig gryde. Derfor er der nedenfor to metoder.
  2. I en trykkoger:
  3. Skræl pærerne uden at fjerne stilk og kernehus.
  4. Kom pærer, rødvin og krydderier i gryden.
  5. Bring i kog og trykkog i 5 minutter.
  6. Brug hurtig trykudligning.
  7. Kom pærerne over i en beholder og hæld rødvinslagen over, så pærerne er helt dækket.
  8. Stil til afkøling i køleskabet i 2-24 timer.
  9. I almindelig gryde:
  10. Skræl pærerne uden at fjerne stilk og kernehus.
  11. Kom pærer, rødvin og krydderier i gryden.
  12. Bring i kog og kog i ca. 20 minutter.
  13. Pærerne skal stadig være faste, når du tager dem op.
  14. Kom pærerne over i en beholder og hæld rødvinslagen over, så pærerne er helt dækket.
  15. Stil til afkøling i køleskabet i 6-24 timer.