Tilbage
Yoghurtis på mandelnougat
Yoghurtis på mandelnougat

Yoghurtis på mandelnougat

Tilberedningstid : 40 Minutter
4 personer
Sprød, sød, kold, syrlig, frisk, fyldig - den har det hele, og så er det jo rent faktisk en relativt kaloriefattig dessert.

Ingredienser

  • 500 g. neutral yoghurt (gerne græsk 10 pct., men mindre kan også gøre det)
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 4 tsk. sukker
  • 1/2 økologisk citron - inkl. skal

Instruktioner

Yoghurtis:
1) Riv citronskal af en halv citron og kom i en skål.
2) Pres saften fra den halve citron og kom i skålen.
3) Tilsæt sukker og vanilje (fra stang eller pulver).
4) Tilsæt yoghurt og rør det hele sammen til sukkeret er opløst.
5) Sæt på ismaskinen og køl ned, til isen er fast men ikke for hård.
6) Kom i små skåle - f.eks. muffinsforme af silikone (med jævn kant).
7) Sæt på køl i 2-24 timer.

Mandelnougat:
1) Rist mandlerne på en panden - sørg for, at de ikke branker, så brug middel varme og rør ofte rundt.
2) Efter cirka 5 minutter er mandlerne færdige.
3) Lad mandlerne køle af, og hak dem derefter meget fint.
4) På panden kommes nu 15 g. smør og 75 g. sukker.
5) Varm sukkeret til du har en gylden karamelmasse - varm ved middel varme og rør rundt, så sukkeret ikke brænder på.
6) Tilsæt de hakkede mandler og lad dem stege med karamellen, til karamellen igen er flydende, og du har en løs masse.
7) Hæld din nougat ud i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
8) Inden nougaten er stivnet helt, stikkes ved hjælp af et glas eller en form ud, så du har en rund bund, som passer i størrelsen til din is.
9) Knus den resterende nougat til små stykker.

Anretning:
1) Placer yoghurtis oven på din runde nougatbund.
2) Pynt med de små knuste stykker nougat og evt. lidt mynte eller citronmelisse.
3) Spis meget gerne sammen med pærer i rødvinssauce, som du finder opskriften på her på siden.