Tilbage
Det perfekte rugbrød
Det perfekte rugbrød
Det perfekte rugbrød
Det perfekte rugbrød
Det perfekte rugbrød

Det perfekte rugbrød

Tilberedningstid : 45 Minutter
1 stort rugbrød
Fuldkornsrugbrød med masser af kerner. Holder sig friskt og fugtigt i op til en uge. Malten giver en dyb, mørk og fyldig smag, som du bliver afhængig af!

Ingredienser

Melblanding:
3 dl vand
0,5 g tørgær (eller 5 g alm gær)
2 spsk surdej (genopfrisket 1-2 dage i forvejen)
400 g fuldkornsrugmel

Kerne/frøblanding:
3,5 dl vand
80 g knækkede rugkerner
80 g skårne rugkerner
80 g hele rugkerner
120 g solsikkekerner
120 g hørfrø
20 g chiafrø
5 g loppefrøskaller

Andet:
30 g mørk maltmel
25 g salt

Instruktioner

Dag 1 aften:
Bland ingredienserne i melblandingen i en lufttæt beholder og sæt låg på.
Bland ingredienserne i kerne-/frøblandingen i en lufttæt beholder og sæt låg på.
Lad begge beholdere stå på køkkenbordet natten over.

Dag 2 morgen/formiddag:
Kom melblandingen og kerne-/frøblandingen op i samme skål.
Tilsæt salt og maltmel.
Ælt det hele til det er en samlet, jævn dej (brug evt. røremaskine).
Kom dejen i en rugbrødsform (11x30 cm), tildæk og lad den stå ved stuetemperatur til om aftenen.

Dag 2 aften:
Forvarm ovnen til 180 gr.
Kom rugbrødet i ovnen og bag i 80 minutter.
Vip brødet ud på en rist og lad det afkøle.
Det er bedst at lade brødet hvile til dagen efter, før man skærer den første skive - så smuldrer det ikke.