Tilbage
Mosekjærs Maltbrød
Mosekjærs Maltbrød
Mosekjærs Maltbrød

Mosekjærs Maltbrød

Tilberedningstid : 120 Minutter
8 personer
Maltbrød med sprød skorpe og masser af smag! Samme stil som brødet fra f.eks. BioMio i kødbyen og Madklubben.

Ingredienser

Starter:
100 g. vand
110 g. hvedemel
1/2 g. tørgær

Dej:
500 g. mel
360 g. vand
25 g. mørk bygmaltmel
2 tsk. mørk sirup
20 g. salt

Instruktioner

Starter:
Bland tørgær med 100 g. vand og 110 g. hvedemel.
Kom dejen i en lufttæt beholder og sæt på køkkenbordet i 12 timer.
****
Dej:
Kom starteren i en skål.
Tilsæt 500 g. mel.
Tilsæt 360 g. vand.
Tilsæt maltmel, salt og sirup.
Ælt grundigt i 5-10 minutter - gerne på en røremaskine, men dejen er så blød, at du også burde kunne bruge en håndmixer.
Kom dejen over i et ovnfast fad - gerne tefalbelagt (cirka størrelse: 25x35 cm. eller lidt mindre).
Kom staniol over fadet, så det gerne lukker helt tæt til.
Stil på køkkenbordet i 10 timer (gør ikke noget det er et par timer mere eller mindre).
****
Bagning:
Forvarm ovnen til 220 gr.
Stil det ovnfaste fad med dejen i ovnen - og behold staniolen på.
Bag i 30 minutter og tag staniolen af.
Bag i yderligere 30 minutter.
Tag brødet ud af ovnen og ud af fadet og stil det til afkøling på en rist.