Tilbage
Crostini med røget laks og citroncreme

Crostini med røget laks og citroncreme

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Sprødt brød med røget laks, som friskes op af en herlig citroncreme.

Ingredienser

  • 300 g. røget laks
  • 2 spsk. hakket dild eller purløg
  • 1 flute
  • Olivenolie
  • 1/2 dl. mascarpone
  • 1/4 dl. mælk
  • 1 økologisk citron

Instruktioner

  1. Brød:
  2. Skær dit flute i tynde skiver.
  3. Pensl skiverne på begge sider med olivenolie (brug evt. en spray)
  4. Kom brødskiverne på en bageplade og bag i forvarmet ovn på 190 grader, til brødet har fået en gylden farve (ca. 10 minutter)
  5. Stil skiverne til afkøling på en rist.
  6. ***
  7. Citroncreme:
  8. Pisk mascarpone og mælk sammen.
  9. Riv citronskal fint fra en hel citron og tilsæt til mascarponen.
  10. Tilsæt saften fra citronen (Tilsæt lidt efter lidt, så du kan smage, hvornår der er nok, men regn med saft fra cirka en halv citron).
  11. Smag til med salt og peber.
  12. ***
  13. Anretning:
  14. Kom en mængde svarende til en teskefuld citroncreme på hver brødskive.
  15. Læg tynde skiver af laks på cremen.
  16. Pynt med hakket dild eller purløg