Tilbage
Crostini med ærtepure, pære og pecorino

Crostini med ærtepure, pære og pecorino

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Sprødt brød med syre, sødme og dybde fra ærter, ost og pære.

Ingredienser

  • 1 flute
  • Olivenolie
  • 250 g. frosne eller friske ærter
  • friskrevet muskatnød
  • 1 moden pære
  • Balsamicoeddike
  • 75 g. pecorino eller parmesan
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Brød:
  2. Skær dit flute i tynde skiver.
  3. Pensl skiverne på begge sider med olivenolie (brug evt. en spray)
  4. Kom brødskiverne på en bageplade og bag i forvarmet ovn på 190 grader, til brødet har fået en gylden farve (ca. 10 minutter)
  5. Stil skiverne til afkøling på en rist.
  6. ***
  7. Ærtepure:
  8. Blancher ærterne i kogende vand i 2-3 minutter.
  9. Hæld vandet fra, skyld ærterne i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
  10. Purer ærterne med en stavblender eller i almindelig blender sammen med 1 tsk. olivenolie.
  11. Smag til med salt, peber og evt. friskrevet muskatnød.
  12. ***
  13. Pære og pecorino:
  14. Skær osten (pecorino eller parmesan) i tynde tern (1/2x1/2 cm.)
  15. Skær pæren i tilsvarende små tern.
  16. Bland tern af pære og ost og dryp med lidt balsamico.
  17. ***
  18. Anretning:
  19. På hver skive brød lægges et lag ærtepure.
  20. Top med en skefuld pære-oste-blanding.
  21. Afslut evt. med et par dryp balsamico.
  22. Spis med det samme.