Tilbage
Crostini med tun og oliven

Crostini med tun og oliven

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Et herligt mix af tun, oliven, tomat, kapers, pinjekerner, hvidløg og persille på sprød crostini.

Ingredienser

  • Et flute
  • Olivenolie
  • 100 g. gode sorte oliven uden sten
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 1 spsk. kapers
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. hakket persille (eller rucola)
  • 6 soltørrede tomater eller 6 friske cherrytomater
  • 1 spsk. skal af en usprøjtet citron
  • 100 g. tun
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Brød:
  2. Skær dit flute i tynde skiver.
  3. Pensl skiverne på begge sider med olivenolie (brug evt. en spray)
  4. Kom brødskiverne på en bageplade og bag i forvarmet ovn på 190 grader, til brødet har fået en gylden farve (ca. 10 minutter)
  5. Stil skiverne til afkøling på en rist.
  6. ***
  7. Tunsalat:
  8. Rist pinjekerner på en pande til de har fået en gylden farve.
  9. Hak oliven groft.
  10. Skyl kapers i koldt vand. Lad dem dryppe af i et dørslag, og hak dem derefter.
  11. Hak hvidløg fint.
  12. Hak persille fint.
  13. Hak tomaterne groft.
  14. Riv skallen af en citron på det fineste rivejern.
  15. Bland pinjekerner, oliven, kapers, hvidløg, persille, tomater og citronskal i en skål.
  16. Bryd tunen i stykker med en gaffel og bland stykkerne med resten af ingredienserne.
  17. Dryp lidt olivenolie over det hele, og smag til med salt og peber.
  18. ***
  19. Anretning:
  20. Kom cirka en spiseskefuld tunsalat på hver crostini.
  21. Spis med det samme.