Tilbage
Bruschetta med cherrytomater og mozzarella

Bruschetta med cherrytomater og mozzarella

Tilberedningstid : 15 Minutter
4 personer
Klassikeren over alle klassikere!

Ingredienser

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. balsamico
  • 150 g. mini mozzarellakugler (bocconcini) eller almindelig mozzarella
  • 20 cherrytomater
  • 2 håndfulde frisk rucola elle basilikum
  • salt og peber
  • 4 tykke skiver godt brød (gerne et godt surdejsbrød)
  • 1 fed hvidløg

Instruktioner

  1. Pisk olivenolie med balsamico og smag til med salt og peber.
  2. Skær cherrytomaterne i halve.
  3. Riv rucola (eller basilikum) i store stykker.
  4. Skær mini mozzarellakuglerne i halve (bruger du almindelig mozzarella, så riv den i grove stykker med hænderne).
  5. Vend rucola (eller basilikum), tomater og mozzarella sammen med oliedressingen.
  6. Rist brødene på en brødrister eller grillpande på begge sider til de er brune med mørke kanter.
  7. Skær hvidløget midt over.
  8. Gnid oversiden af hvert stykke brød med det overskårne fed hvidløg.
  9. Dæk hver bruschetta med tomatsalaten.
  10. Dryp resten af saften fra olivenolie/tomat over bruschettaen.
  11. Pynt med frisk basilikum eller rucola.
  12. Server med det samme.