Tilbage
Crostini med rogn og laksesalat

Crostini med rogn og laksesalat

Tilberedningstid : 20 Minutter
4 personer
Sprød crostini med røget laks i creme fraiche med æble og rogn

Ingredienser

  • Et flute
  • Olivenolie
  • 150 g. Røget laks
  • 50 g. stenbiderrogn (eller mere hvis du har lyst)
  • 4 spk. creme fraiche (5 pct. eller federe hvis du har lyst)
  • 1/2 æble
  • 1 spk. Hakket purløg
  • 1 lime
  • Lidt purløg til pynt

Instruktioner

  1. Brød:
  2. Skær dit flute i tynde skiver.
  3. Pensl skiverne på begge sider med olivenolie (brug evt. en spray)
  4. Kom brødskiverne på en bageplade og bag i forvarmet ovn på 190 grader, til brødet har fået en gylden farve (ca. 10 minutter)
  5. Stil skiverne til afkøling på en rist.
  6. ***
  7. Laksesalat:
  8. Skær æblet i fine tern (½x½ cm).
  9. Hak purløg fint, men gem nogle kviste til pynt.
  10. Skær den røgede laks i små stykker.
  11. Blande det hele sammen med creme fraiche og smages til med salt, peber og lime.
  12. Rør forsigtigt det meste af stenbiderrognen i blandingen. Gem lidt til at pynt.
  13. ***
  14. Anretning:
  15. Kom en mængde svarende til ca. en spsk. laksesalat på hver crostini.
  16. Kom cirka en tsk. rogn på laksesalaten.
  17. Pynt med et par kviste purløg.