Tilbage
Klassisk kålsalat med appelsin

Klassisk kålsalat med appelsin

Tilberedningstid : 15 Minutter
4 personer
Syre, sødme og sprødhed - perfekt tilbehør til flæskesteg eller anden type steg.

Ingredienser

  • 500 g. hvidkål eller spidskål
  • 1 lime
  • 1/2 dl. æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Peber
  • 2 appelsiner
  • 1 10L frysepose

Instruktioner

  1. Skær kålen i tynde lange strimler.
  2. Kom kålen op i en 10 liters frysepose.
  3. Pres saften fra lime og kom i et glas.
  4. Bland eddike, salt, sukker og peber sammen med limesaften og rør rundt til salt og sukker er opløst.
  5. Hæld saften over kålen.
  6. Luk fryseposen tæt, og masser dressingen ind i kålen ved at ryste og ælte fryseposen.
  7. Stil posen ved stuetemperatur i 1-4 timer, eller i køleskab i op tiil 36 timer.
  8. Op til anretning skæres appelsinerne helst i fileter, men du kan også bare skære dem i tynde skiver.
  9. bland appelsin og kål sammen i en skål og server.