Tilbage
Flæskestegskartofler
Flæskestegskartofler

Flæskestegskartofler

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Fonden fra flæskestegen bruges til sovs - fedtet bruger du til kartoflerne. Det er jo en smuk udnyttelse af ressourcerne!

Ingredienser

  • 800 g. kartofler - gerne asparges
  • ca. 5 spsk. svinefedt (eller smagsneutral olie)
  • Salt

Instruktioner

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Bruger du aspargeskartofler skæres de over en enkelt gang på langs, bruger du almindelige kartofler skal de - afhængig af tykkelse - nok skæres i kvarte på langs.
  3. Kog kartoflerne til de er helt møre.
  4. Lad kartoflerne dryppe af i et dørslag i 5-10 minutter.
  5. Kom svinefedt (eller olie) på panden og varm op.
  6. Steg kartoflerne på panden ved høj varme i 5-8 minutter til de har fået en gylden brun farve.
  7. Tag af panden og lad kartoflerne dryppe af på flere lag køkkenrulle.
  8. Server med det samme.