Tilbage
Rispandekager med kylling og krydderurter
Rispandekager med kylling og krydderurter

Rispandekager med kylling og krydderurter

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Friskt, lækkert, sprødt, sundt, syrligt og smukt! En herlig ret, man kan spise igen og igen.

Ingredienser

  • 500 g. kyllingeinderfilet (eller bryst)
  • 1 stort rødløg
  • 1/2 romainesalat
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 50 g. mynte
  • 50 g. koriander
  • 1 frisk rød chilli
  • 1-2 stængler citrongræs
  • 2 økologiske lime
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 spsk. soja
  • 1/2 spsk. honning
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. ***
  2. NB: Til denne opskrift skal du bruge cirka 4 rispandekager pr. person - se opskriften her på hjemmesiden.
  3. ***
  4. Dressing:
  5. Riv ingefær.
  6. Riv skallen af de to lime.
  7. Pres saften fra de to lime.
  8. Hak det hvide på citrongræsset meget fint - den grønne del smides væk.
  9. Bland ingefær, limeskal, limesaft, citrongræs, soja, honning og smag til med salt og peber.
  10. ***
  11. Skær løget i tynde, halve ringe og kom i et glas med koldt vand og stil på køl i mindst en halv time (så fjerner du den skarpe smag fra løget).
  12. Vask mynten og pil bladene fra stilken (stilken smides ud).
  13. Vask korianderen og fjern det yderste af stilkene.
  14. Vask Romainesalaten og skær salaten i tynde lange strimler.
  15. Tag kornene ud af chilien og hak den fint, eller skær i tynde ringe.
  16. Rist sesamfrøene på en pande til de får en gylden farve.
  17. Skær kyllingekødet i tynde strimler og steg det på en meget varm pande i cirka 3-4 minutter til kødet er gennemstegt og har fået farve.
  18. ***
  19. Anretning:
  20. Vend salat, mynte, koriander og stegt kylling sammen med dressingen i en skål.
  21. Drys sesamfrø over salaten.
  22. Pandekagerne laves og spises ved bordet.
  23. Placer salat og kød i en stribe midt på en rispandekage.
  24. Top med rå løg og frisk chilli.
  25. Rul pandekagen sammen, og spis med det samme.
  26. Gentag med en ny pandekage når du har spist den første.