Tilbage
Chokoladeæg med hindbærsauce
Chokoladeæg med hindbærsauce
Chokoladeæg med hindbærsauce
Chokoladeæg med hindbærsauce
Chokoladeæg med hindbærsauce

Chokoladeæg med hindbærsauce

Tilberedningstid : 45 Minutter
4 personer
Glimmer, gimmick og god smag! En drømmedessert til enhver pigefødselsdag.

Ingredienser

  • 4 runde balloner (evt. vandballon, men helst almindelig størrelse)
  • 160 g. hvid chokolade
  • Party mix eller andet drys til pynt
  • 1 pose frosne hindbær
  • 1/2 dl. vand
  • 1 appelsin
  • 1 spsk. rørsukker
  • 4 kugler vaniljeis

Instruktioner

  1. NB: Se min lille video om chokoladekuglerne på hovedsiden for dessertopskrifter.
  2. ***
  3. Chokoladekuglerne laves nogle timer i forvejen:
  4. Pust 4 balloner op til de har en diameter på ca. 10 cm. (lav evt. en ekstra ballon for en sikkerhed skyld).
  5. Bræk eller hak chokoladen i mindre stykker af max 1x1 cm.
  6. Fyld en gryde halvt med vand og varm op til lidt under kogepunktet (vandet må ikke koge, når man smelter chokolade over et vandbad).
  7. Kom 3/4 af den hakkede chokolade i en metalskål (f.eks. en gryde), der passer oven i gryden med vand.
  8. Det er dampen, der skal smelte chokoladen, så skålen må ikke røre vandet.
  9. Smelt chokoladen over vandbadet, mens du jævnligt rører rundt.
  10. Når chokoladen har en temperatur på 40-45 grader tages den af vandbadet.
  11. Rør den sidste 1/4 chokolade i og lad chokoladen køle af, til den har en temperatur på 30 grader.
  12. Herefter dypper du en ballon i chokoladen, så lige under halvdelen af ballonen er dækket af chokolade.
  13. Løft ballonen op, og lad den dryppe af i 10 sekunder.
  14. Drys party mix eller andet pynt på chokoladen.
  15. Stil ballonen i et glas, så chokoladen ikke rører glasset.
  16. Gentag med de øvrige balloner.
  17. Stil Glas med balloner i køleskabet i mindst et par timer.
  18. Når chokoladen er hård og sprød kan du tage den ud af køleskabet og forsigtigt prikke hul på ballonen, lige hvor du har slået en knude. Så siver luften langsomt ud.
  19. Stil chokoladekuglen med bunden i vejret i et par minutter, så skulle ballonen gerne selv løsne sig fra chokoladen og være lige til at tage ud.
  20. Stil chokoladekuglerne tilbage i køleskabet indtil servering.
  21. Kom de frosne hindbær i en gryde med 1/2 dl. vand.
  22. Tilsæt rørsukker og saften fra en appelsin.
  23. Kog hindbærsaucen ind til cirka 1/3 af væden er væk.
  24. Si hindbærsaucen, så du fjerner de små kerner.
  25. ***
  26. Anretning:
  27. Genopvarm hindbærsaucen til lige under kogepunktet.
  28. Kom en eller to kugler vaniljeis på en dyb tallerken.
  29. Placer en chokoladekugle over vaniljeisen.
  30. Kom den varme hindbærsauce i en kande.
  31. Server tallerkenen med vaniljeis og chokoladekugle og lad gæsterne selv hælde den varme hindbærsauce over chokoladen, så kuglen smelter over isen.