Tilbage
Kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe

Tilberedningstid : 45 Minutter
4 personer
Den perfekte kartoffel-porresuppe. Blød, lækker og med en dejlig afbalanceret smag.

Ingredienser

  • 300 g. rensede kartofler
  • 400 g. rensede porrer
  • 90 g. renset rødløg
  • 120 g. smør
  • 1,5 liter hønsefond (eller anden fond)
  • 125 g. bacon
  • Ristet rugbrødskrymmel eller croutoner

Instruktioner

  1. Skær løget i tynde skiver.
  2. Fjern de mørkegrønne blade fra porrerne.
  3. Skyl porrerne grundigt.
  4. Skær porrerne i tynde skiver.
  5. Smelt smørret i en stor gryde ved lav varme og tilsæt løgskiverne.
  6. Steg i 5 minutter indtil løgene er bløde men ikke brune.
  7. Tilsæt porrerne og steg i yderligere 10 minutter (rør rundt jævnligt).
  8. Mens løg og porrer steges, skrælles kartoflerne og skæres i små stykker.
  9. Når porrer og løg er meget bløde tilsættes kartofler, og det hele steges et minuts tid.
  10. NB: Det er vigtigt at løg og porrer er meget bløde - kun på den måde får du en silkeglat suppe i sidste ende.
  11. Tilsæt hønsefond og kom låg på gryden.
  12. Kog videre under svag varme i 30 minutter.
  13. Tag af blusset og blend suppen meget grundigt med en stavblender. Du skal blende til suppen er helt jævn og glat.
  14. Smag til med salt og peber.
  15. ***
  16. Server med:
  17. Ristet bacon skåret i små tern.
  18. Rugbrødskrymmel lavet ved at finthakke eller blende rugbrød og derefter bage det i ovnen med lidt olivenolie til rugbrødet er helt sprødt. Alternativt kan du bruge croutoner.
  19. Evt. lidt finthakket purløg til pynt.