Tilbage
Krumkager
Krumkager
Krumkager
Krumkager

Krumkager

Tilberedningstid : 60 Minutter
35 stk.
De fineste sprøde kager, som kan formes lige som man lyster (kræver dog et krumkagejern)

Ingredienser

  • 200 g. sukker
  • 200 g. hvedemel
  • 200 g. smør
  • 4 æg
  • 3/4 tsk. kardemomme
  • 3 dl. koldt vand

Instruktioner

  1. Smelt smørret og afkøl det til stuetemperatur.
  2. Pisk æg og sukker sammen til sukkeret er helt opløst, og massen har fået en hvidlig farve.
  3. Tilsæt mel og kardemomme og rør det hele sammen.
  4. Lad dejen hæve en time.
  5. Lige op til tilberedning tilsættes vandet. Mængden af vand afgør, hvor tynde dine krumkager bliver. Jo mere vand, jo tyndere og dermed mere sprøde. Jeg kan godt lide dem så tynde og sprøde som muligt. Derfor tilsætter jeg 3 dl. køleskabskoldt vand, men prøv i første omgang med lidt mindre.
  6. Opvarm krumkagejernet.
  7. Kom en stor spiseskefuld dej i midten af jernet.
  8. Bag kagerne indtil de er lysebrune.
  9. Mens kagerne er varme, kan de formes til kræmmerhuse eller en kurv, eller de kan rulles til et rør eller hvad man ellers måtte ønske.
  10. Server sammen med f.eks. vaniljeis eller flødeskum og en god kraftig frugtpure.