Tilbage
Burgerboller brioche
Burgerboller brioche
Burgerboller brioche

Burgerboller brioche

Tilberedningstid : 180 Minutter
10 boller
De bedste burgerboller i verden - og det er ikke løgn!

Ingredienser

  • 3,5 dl. sødmælk
  • 25 g. gær
  • 3 tsk. salt
  • 2,5 spsk. sukker
  • 750 g hvedemel
  • 2 æg
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg til pensling

Instruktioner

  1. Start med at lune mælken, så den er fingervarm.
  2. Opløs gæren i mælken sammen med salt og sukker.
  3. Tilsæt 350 g. mel og ælt til melet er fordelt.
  4. Tilsæt 2 æg og ælt til de er fordelt.
  5. Tilsæt 350 g. mel og ælt til dejen er jævn.
  6. Skær smørret i små tern og ælt det ind i dejen.
  7. Tilsæt de sidste 50 g. mel og ælt dejen i cirka 5 minutter.
  8. Dejen vil føles meget blød og klistret, men det er helt fint.
  9. Dæk dejen med et viskestykke og sæt den til at hæve 1,5 time ved stuetemperatur.
  10. Tag to bageplader og dæk dem med bagepapir.
  11. Del dejen i 10 stykker, som formes til runde boller.
  12. Tag en bolle og træk den ud, så den bliver cirka dobbelt størrelse.
  13. Placer bollen på bagepladen og tryk den lidt flad på midten.
  14. Gentag, så der er 5 boller på hver bageplade.
  15. Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem efterhæve i en time.
  16. Pisk hviden og blommen fra et æg sammen og pensl bollerne grundigt.
  17. Bag hver bageplade med boller separat i 15 minutter i forvarmet ovn ved 200 gr. indtil bollerne er flot mørke på toppen.
  18. Lad bollerne køle af.
  19. Op til servering skæres bollerne over og ristes på en brødrister, så de bliver sprøde.
  20. PS: Bollerne kan fint fryses ned og bruges senere.